Vill du sälja med oss på Riksauktioner? Klicka här för att läsa mer...

OM OSS

Bakom Riksauktioner

Utifrån vår långa erfarenhet som tjänsteleverantör åt främst konkursförvaltare, har vi lärt oss värdet av ett ömsesidigt förtroende. Långsiktiga relationer byggda på integritet och kompetens gör att båda parter kan fokusera på sina kärnområden och göra ett bättre jobb.

Världen ser väldigt annorlunda idag jämfört med 1983 när, Peter Eriksson, startade PN Trading AB. På samma sätt har företaget gjort en omvälvande resa, från ett traditionellt auktionshus till att bli en modern aktör som bygger på den senaste IT-tekniken. Oavsett tidsepok står emellertid en sak fast. Våra uppdragsgivare kan förvänta sig samma kompromisslösa goda servicenivå på nästa uppdrag som de fick på det senaste. På så vis byggs förtroende och vi ser fram emot ytterligare 39 år i förtroendebranschen.

Möt vår personal

Profilbild på Daniel Eriksson

Daniel Eriksson

Värderingsman / VD

Profilbild på Anton Molund

Anton Molund

Sälj- & Marknadsansvarig

Profilbild på Alexander Christians

Alexander Christians

Värderingsman / Kundansvarig

Profilbild på Christopher Krounis

Christopher Krounis

Värderingsman / Inlämningsansvarig (Föräldraledig)

Profilbild på Linus Bomler

Linus Bomler

Auktionspersonal

Våra tjänster

 

 

Försäljning

Vår kundstock är betydande och vi har möjlighet att rikta anbudsunderlag till såväl en snäv krets av intressenter exempelvis inom bioteknikbranschen, som till allmänheten i övrigt. Vi har god kontakt med media och kan med kort varsel nå ut med annonser och reklam i sociala medier samt tidningar till en försvarbar kostnad. Alla uppdrag marknadsförs efter objektens karaktär, vi jobbar aktivt med att marknadsföra oss genom vår auktionssajt, sociala medier eller unika utskick via mail till vårt gedigna branschregister.

 

Värderingar

Den dagen man behöver hjälp med en värdering gäller det att hitta rätt värderingsman. Vi påstår att vi räknas till dem främsta i branschen på grund av vår stora kunskap och långa erfarenhet. Vi utför professionell värdering av kontorsinventarier, fordon, verktygs-, -maskiner, dator-, server- och kopiatorsutrustning samt särskilt boupptecknings-, skiftes- och försäkringsvärdering av juridiska personer och konkursbon. Genom samarbeten har vi även kompetens att värdera egendom av annan karaktär. Vi har fyra auktoriserade värderingspersoner.

 

Drift

Riksauktioner tar regelbundet driftsansvar för restauranger, butiker samt andra bolag. Vi ser till att driften upprätthålls efter konkursens inträffande, övervakar lager och inventarier, tar fullt ansvar för hantering av kassa, betalningsterminaler och redovisningsmedel, samt fungerar allmänt som konkursförvaltarens ombud på plats. Vi har mångårig erfarenhet av den här typen av uppdrag då vi genom åren skött driften av flera högprofilerade konkurser.

Ett grönt beslut – för vår jord!

Om alla i världen levde som vi i Sverige skulle det behövas drygt tre jordklot – men vi har bara en planet. Visste du att det går åt 2 700 liter vatten för att producera den bomull som går åt till en t-shirt?

Bättre ekonomi kan vara ett incitament att handla via våra konkurs- och avvecklingsauktioner, men det är också i högsta grad ett bra beslut för miljön. Merparten av de auktionsutrop som säljs via oss är begagnade. Att inte köpa nyproducerat är ett beslut som våra barn kommer att tacka dig för i framtiden och som din ekonomi kommer tacka dig för idag.

Vår historia

Oavsett tidsepok står emellertid en sak fast. Våra uppdragsgivare kan förvänta sig samma kompromisslösa goda servicenivå på nästa uppdrag som de fick på det senaste. På så vis bygger vi förtroende och ser fram emot ytterligare 38 år i förtroendebranschen.

Utifrån vår långa erfarenhet som tjänsteleverantör åt främst konkursförvaltare, har vi lärt oss värdet av ett ömsesidigt förtroende. Långsiktiga relationer byggda på integritet och kompetens gör att båda parter kan fokusera på sina kärnområden och göra ett bättre jobb.

Världen ser väldigt annorlunda idag jämfört med 1983 när, Peter Eriksson, startade PN Trading AB. På samma sätt har företaget gjort en omvälvande resa, från ett traditionellt auktionshus till att bli en aktör som erbjuder fullskaliga IT-tjänster. Oavsett tidsepok står emellertid en sak fast. Våra uppdragsgivare kan förvänta sig samma kompromisslösa goda servicenivå på nästa uppdrag som de fick på det senaste. På så vis bygger vi förtroende och ser fram emot ytterligare 39 år i förtroendebranschen.

Om du har frågor kan du se vår FAQ eller gå till “Att sälja med oss”. Hittar du inte svaren på dina frågor kan du besöka vår sida för att kontakta oss.